You are here

Falcon Übung

43 Duitse para's van het Fallschirm Jäger peloton van de Deutsche Snelle Kräfte (DSK) hebben deze week de Basis Helikopter Training gevolgd bij 11 Luchtmobiele Brigade. De para's kwamen naar Nederland als voorbereiding op de oefening American Falcon in Fort Hood (Texas) later dit jaar.
Sluitstuk was een Challenge oefening en een zelfstandige pelotonsactie op een object nabij Nieuwendijk. 2 Chinooks, 2 Apaches, Genie ondersteuning met speurhonden en een mooi scenario maakten het tot een geslaagde raid en een mooie oefening.
De Duitse pelotonscommandant kijkt tevreden terug op de training. "We hebben veel geleerd en de samenwerking gaat steeds beter. We hebben deze week meegedraaid in de Nederlandse commandovoering en planning, we hebben geleerd hoe het is om met Chinooks en met Apaches te werken. Ik denk dat dit een goede eerste stap is en zie de samenwerking tijdens de oefening in de Verenigde Staten met vertrouwen tegemoet."

Pages

Sie berichten uber einen Tippfehler in dem folgenden Text/You are reporting a typo in the following text:
Klicken Sie einfach auf "Senden Tippfehler-Bericht", um den Bericht zu vervollstandigen. Sie konnen auch einen Kommentar ab./Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.